Predstavljanje Radio kluba – “Tominje” 2022. godine

Predstavljanje Radio kluba – “Tominje” 2022. godine

U subotu, 17.12.2022. godine već tradicionalno održana manifestacija Božićnog sajma, Tominje u Petrinji. Ništa spektakularno jer su se i do sada održavale manifestacije sličnog tipa. Međutim na ovogodišnjem „Tominju“ po prvi puta se pojavila i naša udruga tj. Radio klub „Nikola Tesla“ Petrinja.

Željeli smo popularizirati radioamaterizam, elektroniku, elektrotehniku i sve tehnologije uz kojih se veže radioamaterizam. Na našem „štandu“ predstavili smo različite radioamaterske uređaje (radiostanice), stacionarne i prijenosne. Također ste mogli vidjeti nekoliko elektroničkih sklopova, mjerač temperature, astabilni multivibrator, „kojak“ sirenu. Tiskali smo i prigodne deplijane za posjetitelje iz kojih su mogli ukratko saznati o radioamaterizmu, HAM spiritu odnosno o većini stvari koje krase sve radioamatere svijeta.

Iznenadilo nas je koliko je ljudi bilo zainteresirano za radioamaterizam i koliko ih nije znalo da postoji radioamaterski klub u Petrinji. U svakom slučaju ovogodišnje predstavljanje radiokluba „Nikola Tesla“ Petrinja na božićnom sajmu bio je pun pogodak, tim više što smo zainteresirali djecu i druge mlade ljude za naš hobi.